srijeda, 10. siječnja 2018.

Biraš li sreću ili mir? Tolle kaže: OVO je važnije!

Mnogi ljudi misle na sreću kao cilj, radeći nešto u tom pravcu koji će vas na kraju učiniti da se osjećate dobro ili da ćete biti u miru sa svojim životom. Za mene, međutim, sreća se uglavnom povezuje s onim najvišim kada se nešto lijepo dogodi.                                                                                                                Osjećate se sretno kada dobijete posao ili kada nađete novac na ulici. Osjećate se sretno kada idete na odmor. Ali vrlo često taj odmor ne ispadne onako kako ste željeli ili dođe do samog kraja ili dok ste na odmoru razmišljate o problemima koji vas čekaju kada se vratite svojoj kući.


U svim ovim situacijama, sreća je privremena. Poslije nekog vremena se povuče, i onda, često se osjećate neraspoloženo. Jer sreća nije mir.
Sreća je zapravo vrlo površna, dok je mir uvijek duboko stanje. Mir je imun na polaritete života: visoko i nisko, hladno i toplo, dobro ili zlo. To je razlog zašto je mir toliko bitan. Nitko ne ide kroz život, a da ne iskusi sva ova iskustva, inspirativna ili uznemirujuća.


Kada vam netko blizak umre ili imate zdravstveni problem ili izgubite neku stvar, vi niste sretni. Nitko nije. Ali morate li biti u stanju apsolutnog očajanja? Morate li se osjećati poraženim?
Ako ste u miru, te emocionalne krajnosti se ne dogadjaju. Imate mirnoću na koju ne utječe bilo koja situacija u svijetu, jer vi prihvacate i razumijete sve što se dogadja u svijetu.


Izvor alternativainformacije

Nema komentara:

Objavi komentar